• gratis verzending > €50,- | standaard €3,95
  • Advies? Maak een afspraak met Femke! [email protected]

4.8Out of 132 Reviews

    LAB02 - 12 / Jul / 2023

    Het Onderhouden en Schoonmaken van een Modulaire Bank: Tips voor een Stralende Elementenbank

    Het Onderhouden en Schoonmaken van een Modulaire Bank: Tips voor een Stralende Elementenbank
    Blogs

    Een modulaire bank wordt vaak gezien als de eyecatcher van de woonkamer. Om ervoor te zorgen dat je elementenbank er altijd als nieuw uitziet en jarenlang meegaat, is het belangrijk om regelmatig onderhoud en schoonmaakbeurten uit te voeren.

    Tips & Tricks voor onderhoud en Schoonmaken

    In dit artikel delen we handige tips & tricks om je modulaire bank in topconditie te houden, zodat je er lang van kunt genieten. Veel leesplezier!

    1. Impregneren

    De eerste stap die je kunt nemen om je modulaire bank te beschermen tegen vlekken en andere problemen is het impregneren van de bekleding. Het impregneermiddel hecht zich om de vezel, waardoor een beschermende laag ontstaat bij zowel natuurlijke als synthetsiche stoffen. Dit impregneermiddel wordt gebruikt om materiaal waterafstotend, brandvertragend, schimmelwerend of meer van dergelijke gewenste eigenschappen te geven. Als je bij ons tijdens de aankoop van je nieuwe bank kiest om het te impregneren, heb je 5 jaar garantie op de bank inclusief vlekken! Met deze extra bescherming kun je met een gerust hart genieten van je modulaire bank, wetende dat hij goed beschermd is tegen dagelijkse ongelukjes. Heb je een vraag over impregneren? Neem gerust contact met ons op via [email protected].

    2. Regelmatig stofzuigen:

    Het schoonhouden van elementenbanken begint allemaal met het regelmatig stofzuigen van je bank. Verwijder losse kussens en gebruik een zachte borstel om de stoffen bekleding voorzichtig te stofzuigen. Let hierbij vooral op de hoeken en spleten, waar stof en ander vuil zich gemakkelijk ophoopt. Door regelmatig te stofzuigen voorkom je dat stofdeeltjes en etensresten zich dieper in de stof doordringen.
    Let er wel altijd op dat je een schone stofzuiger gebruikt, anders maak je juist vlekken.

    3. Vlekken direct behandelen:

    Iedereen heeft wel eens pech of doet onhandig. Een ongeluk zit in een klein hoekje, vooral als het om vlekken op je mooie modulaire bank gaat. Behandel vlekken zo snel mogelijk om blijvende schade te voorkomen. Gebruik geen agressieve chemische middelen, probeer de vlek eerst met een droge katoenen doek te deppen. Als de vloeistof op de stof blijft liggen heb je kans dat je de vlek er op deze manier al uithaalt. Werkt dit niet? Leg er dan een vochtige doek op en laat dit een aantal uur liggen. De vlek zal dan in de doek worden opgenomen. Weet je niet wat je moet doen of ben je bang dat er iets mis gaat. Neem dan contact met ons op, we helpen je er graag doorheen!

    Omgevallen kopje koffie op elementenbank

    4. Afneembare hoezen wassen:

    Deze tip is niet voor elke bank relevant, maar mogelijk wel voor jou! Als je modulaire bank afneembare hoezen heeft, is het aan te raden om deze regelmatig te wassen volgens de instructies van de fabrikant. Dit helpt om vuil en vlekken te verwijderen en de frisheid van de bekleding te behouden. Kies voor een mild wasprogramma en laat de hoezen goed drogen voordat je ze weer om de kussens bevestigt.

    5. Professionele reiniging:

    Als je toch vlekken in de bank hebt, die je er zelf niet makkelijk uit krijgt, dan is professionele reiniging mogelijk de oplossing. Heb je de bank bij ons gekocht en geïmpregneerd? Dan valt dit voor jou zelfs binnen de garantie. Voor grondige reiniging en onderhoud van je elementenbank is het raadzaam om eens in de paar jaar een professionele reinigingsservice in te schakelen. Dit zijn experts die de juiste kennis en apparatuur hebben om diepere vlekken en vuil te verwijderen. 

    De service van LAB02

    Verder is het belangrijk je (donsgevulde) bank regelmatig op te kloppen. Zo voorkom je zitkuilen en verleng je de levensduur van je aankoop! Mocht dit toch nog gebeuren en je hebt ervoor gekozen je bank te laten impregneren, valt zelfs dit bij ons onder de garantie. Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over het onderhoud en schoonmaken van jouw elementenbank, neem dan gerust contact op!

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Vakkenkast Inrichten: Onze Tips
      09 / Jan / 2024

      LAB02 - 12 / Jul / 2023

      Vakkenkast Inrichten: Onze Tips

    • 3 Interieurtips voor Kleine Woonkamers
      04 / Oct / 2023

      LAB02 - 12 / Jul / 2023

      3 Interieurtips voor Kleine Woonkamers

    • Het Onderhouden en Schoonmaken van een Modulaire Bank: Tips voor een Stralende Elementenbank
      12 / Jul / 2023

      LAB02 - 12 / Jul / 2023

      Het Onderhouden en Schoonmaken van een Modulaire Bank: Tips voor een Stralende Elementenbank

    • 5 Voordelen van een Elementenbank
      14 / Jun / 2023

      LAB02 - 12 / Jul / 2023

      5 Voordelen van een Elementenbank

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »