• gratis verzending > €50,- | standaard €3,95
  • Advies? Maak een afspraak met Femke! [email protected]

4.8Out of 132 Reviews

    LAB02 - 09 / Jan / 2024

    Vakkenkast Inrichten: Onze Tips

    Vakkenkast Inrichten: Onze Tips
    Blogs

    Daar staat 'ie dan, jouw kast met al die vakken. Prachtig, maar hoe ga je hier een sfeervol geheel van maken zonder dat het te druk wordt? Een van de meestgestelde vragen in de winkel is te helpen bij het inrichten van een open kast, en natuurlijk, dat doen we heel graag. Om ook jou op weg te helpen, hebben we hier 6 tips voor je op een rijtje gezet.

    1. Bepaal de kleur:
    Te veel kleuren combineren oogt al snel te druk. Kies daarom voor een of enkele accentkleuren uit dezelfde tint, ook wel ton-sur-ton genoemd. Dat betekent dat je met zowel lichtere als donkere tinten uit die kleurrange varieert en toch eenheid creëert. En dat geeft rust!

    2. Mari Kondo, there you go!
    Mari Kondo, DE opruimexpert, creeert met haar opruimmethode een opgeruimd en leefbaar huis. Haar 'opruimen, weggooien en organiseren' zijn ook heel goed toe te passen op een vakkenkast:
    - Haal de kast leeg
    - Zet weg wat vooral onrust schept
    - Maak schoon
    - Richt de vakken in met de tips die je hier meekrijgt

    3. Durf leeg te laten
    De kast hoeft niet helemaal vol, integendeel. De kast op ieder plekje vullen maakt de kast onnodig druk. Kies liever voor wat grotere items die je groepeert en afwisselend in het midden of de zijkant van een vak plaatst, en laat ruimtes leeg. De kunst van het weglaten! 

    4. Gebruiksvoorwerpen
    Heb je gebruiksvoorwerpen die je eigenlijk niet in het zicht wil? Probeer daar in huis een ander plekje voor te vinden, bijvoorbeeld in een kastje met deuren. De vakkenkast gebruik je dan vooral als een verzameling persoonlijke en stijlvolle items. Items die niet persoonlijk of stijlvol zijn stop je lekker weg. Berg dus op wat je vooral niet wilt zien.

    5. Maak het persoonlijk
    Een vakkenkast vullen met alleen vazen, kandelaars en kaarsen is leuk, maar minder persoonlijk. Heb je foto's, boeken, een glassbox met herinneringen, erfstukken of souvenirs? Geef ze een plek in de kast. Zo combineer je stijlvol met persoonlijk en is het helemaal jou!
    Tip: boeken met een betekenis hebben niet altijd de kaft die past bij je kast, kaft ze daarom in een mooie stof of kraftpapier in de accentkleur van je kast. Prettyness overload!

    6. Wissel in hoogte
    Heel veel kleine items, of alles op een gelijke hoogte maakt het onoverzichtelijk of zelfs een beetje saai. Ga lekker combineren met verschillende hoogtes in de kleuren die gekozen hebt. Stapel boeken op en plaats daar een mooie vaas op, zet 2 of 3 verschillende hoogtes vazen bij elkaar in verschillende materialen, en creeer volume door bijvoorbeeld een vak te gebruiken voor een statement-piece zoals een tafellamp. 

    Zelf ben ik ook enorm fan van het verwerken van textiel in je kast: ben je dol op linnen kussens of ben je gek op plaids? Vul een vak met 2 opgestapelde kussens of mooie plaids; vult lekker, combineert goed met de kleinere items in de kast, en je hebt meteen een stijlvolle opbergplek voor woontextiel. 

    Krijg je na het lezen van deze tips helemaal zin om je kast te restylen? Bij LAB vind je alles wat je nodig hebt om er een sfeervol, persoonlijk en rustig geheel van te maken. De meiden van LAB helpen je graag; dus kom langs, online of instore in onze woonwinkel in Apeldoorn en laat je inspireren!

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Vakkenkast Inrichten: Onze Tips
      09 / Jan / 2024

      LAB02 - 09 / Jan / 2024

      Vakkenkast Inrichten: Onze Tips

    • 3 Interieurtips voor Kleine Woonkamers
      04 / Oct / 2023

      LAB02 - 09 / Jan / 2024

      3 Interieurtips voor Kleine Woonkamers

    • Het Onderhouden en Schoonmaken van een Modulaire Bank: Tips voor een Stralende Elementenbank
      12 / Jul / 2023

      LAB02 - 09 / Jan / 2024

      Het Onderhouden en Schoonmaken van een Modulaire Bank: Tips voor een Stralende Elementenbank

    • 5 Voordelen van een Elementenbank
      14 / Jun / 2023

      LAB02 - 09 / Jan / 2024

      5 Voordelen van een Elementenbank

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »